AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

7 maart 2023

In memoriam

Aart Groeneveld
14 februari 1938 - 24 februari 2023


Op vrijdagmiddag 24 februari was ons lid, Aart Groeneveld, op zijn 85-jarige leeftijd overleden. Hij was ons oudste lid, 66 jaar lang lid van afdeling Gorkum.

Vrij onverwachts kregen Maarten en Coba Murray een bezoek van Aart, toen 18 jaar oud, samen met zijn moeder in de zomer 1956.

In Bommelerwaard waren ze, als dove echtpaar met een eigen schoenmakersbedrijf, alom bekend.

Aart zijn moeder was zwaar christelijk, wilde dat Aart regelmatig naar kerk moest gaan, maar hij kon niets volgen in de horende kerk, dus vroeg zij Maarten en Coba of ze misschien wisten waar Aart een kerkdienst kon bijwonen, ja hoor. In Gorinchem! Zo werd Aart meteen lid van afd Gorkum. Aart ging altijd overal met zijn brommer. Kriskras in Nederland.

Op een dag speelde ds. Van Beveren, vroeger dovenpastor, als een koppelaar; zei toen tegen hem; ik heb met een zeer leuk meisje, naam Coba, gesproken; zij is alleen; misschien wil je met haar leren kennis maken.

En ja; ze werden meteen verliefd op elkaar en niet lang daarna met elkaar getrouwd. Helaas konden ze geen kinderen krijgen, dat wilde Coba toen wel heel erg graag.

Aart was echt een hobby fanaat; zo was hij ruim 1 jaar lang bezig geweest met het maken van een eigen speedboot in zijn schuur; het maken van zelf besturen vliegtuigjes (die waren helaas te vaak neergestort); aan zijn laatste levensfase was hij bezig geweest met drones. Hij was ook een hengelaar-liefhebber; kon urenlang achter zijn hengel zitten.

Hij had toen erg moeilijk toen Coba op haar 59ste leeftijd aan kanker overleed.

Nu heeft hij rust gevonden.

Geschreven door BarryARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: