AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 5 januari 2023

Kerstviering 2022

Na twee jaar “geen” kerstviering door COVID-19 pandemie werd er eindelijk een kerstbijeenkomst in onze Johanneskerk gevierd.
De kerkdienst zou zoals jaarlijks in de grote zaal beneden worden gehouden. Echter was daar echt te koud voor mensen, dus de dienst moest dan in dezelfde zaal waar de kerstmaaltijd plaatsvond.

Er was 40 mensen en 4 kinderen aangemeld voor de maaltijd. Echter waren een paar mensen helaas niet gekomen door o.a. ziek zijn, operatie gehad en etc. De griep heerste nu in Nederland.  Voor hen van harte beterschap.

De kerkdienst werd geleid door mevr. Heidi Kramer uit Emmeloord. Er werd gelezen over “Maria is zwanger” uit Evangelie Mattheus1:18-25.  De thema: “Vol verwachting maar toch tegenvallen; het is eenvoud”

Er werd na de dienst bij koffie of thee met lekkere cake gesmuld, gemaakt door de mensen van de IC-regio Dordrecht & Gorkum.

Voor de aanvang van de maaltijd werd er eerst even korte vergadering gehouden:
De bezoekers werden verwelkomend en de afwezigen werden van harte beterschap gewenst.
Er waren 4 inkomsten: NCBD, afd. Ede, Afd. Oldebroek en verhuiskaart van Jan en Dicky.
Joan werd op maandag 12 december jl. aan het steeds terugkerende abces geopereerd. Om het definitief te verwijderen. Twee dagen later werd Ciska geopereerd in UMC Radboud om CI-implantatie te vervangen. Het gaat goed met hen.
Echter kregen Ciska en Govert op vrijdag 16 december geen goed nieuws, want broer van Ciska overleed door de ziekte. Ciska, Govert en de rest van het gezin: Condoleren met jullie verlies en veel sterkte!
Anneke Neven had per 1 januari 2023 als lid bedanken voor onze afdeling, en ging waarschijnlijk overstappen naar afdeling Ede. Anneke, bedankt voor je jarenlang lidmaatschap en inzet!
Peter en Liesbeth werden voor de vierde keer opa en oma geworden van een meisje, Amber.
Op 7 januari 2023 is er weer een bijeenkomst. Merel en Heleen organiseren de spelavond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote deel van kerstmaaltijd werd bereid door het bestuur en vrijwilligers. En hartige nagerechten door Damir en Merel. Met allen gingen we samen met kerstmaaltijd vieren.

Van IC-regio Dordrecht & Gorkum kregen we een leuke kleine attentie (kaarsje ster en gedichtje).

Nu geef ik een woord aan Heleen, want ze schrijft over de kerstavond na de maaltijd.

JoanKerstavond

Na de maaltijd werd er een mooi spel georganiseerd door Peter, onze quizmaster. Hij had prachtige kerst afbeeldingen opgezocht, waar wij onze hersens goed moesten laten kraken.
Er waren 4 groepen gemaakt: per groep moesten we de afbeelding onthouden, daarna kwam dezelfde afbeelding met een kleur die weg was. We moesten dus heel goed opletten welke kleur alle voorwerpen had.
Zo was bijvoorbeeld de kerstbal kleur weg of de schoen weg.
De wijzen uit het oosten, had de rechter wijze nu een paarse of een groene muts op? Zo werd er veel geraden en nagedacht.
We raakten echt in de kerststemming op deze manier, de plaatjes met sneeuw zorgden voor het complete gevoel. Na deze opdrachten rouleerden we de opdrachten, om elkaars antwoorden na te kijken.

De winnende groep waren Liesbeth, Aad, Corrie en Arne. Ze werden van harte gefeliciteerd en kregen een kerstboom van merci.
Peter werd hartelijk bedankt voor het organiseren van dit spel, want hij moest het zonder zijn assistenten doen. Maar dit ging heel goed. Bedankt Peter!
Rond een uur of tien werd deze kerstviering afgesloten en ging iedereen huiswaarts.

Heleen


 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: