AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 14 september 2022

Startzaterdag Gorinchem/Dordrecht

Zaterdag 3 september scheen de zon uitbundig, terwijl de startzaterdag werd gehouden voor alle doven uit de IC regio Dordrecht & Gorkum.
In het mooie Bruchem werd iedereen welkom geheten met koffie en zelfgebakken cake door Clarie.

Rond de klok van 10 nam Hester het woord en werd uitgelegd waar we naar toe moesten en hoe we bij de kassen konden komen. We werden in 2 groepen gesplitst.  Een groep ging naar de aardbeien kas en de andere groep ging naar de chrysanten kas.

Ik hoorde bij de eerste groep dus gingen we naar de aardbeien kas. Daar werden we hartelijk welkom geheten door Boudewijn van der Wal. Natuurlijk hadden we ook een tolk bij ons die alles voor ons tolkte.
Boudewijn is de trotse bezitter van deze mega kassen vol aardbeien. Hij had dan ook een treintje, wat ons door de kassen reed met tussenstops. Bij elk onderdeel vertelde hij enthousiast over het product en het proces van de aardbei.De aardbeien zagen er zo mooi rood uit, dat we steeds meer trek kregen om er iets van te proeven. Dit bleef niet ongemerkt bij Boudewijn, zodat hij ons trakteerde op deze lekkernij!
Nadat we alles hadden gezien en afgekoeld waren in de koelcel, kregen we tot onze grote verrassing allemaal een doosje aardbeien mee, en voor de mensen met groene vingers nog aardbeien planten voor in de moestuin.
Elly Hoencamp bedankte voor alles en overhandigde een grote doos merci.

Hierna liepen we naar de kas aan de overkant met chrysanten. De trotse eigenaar hiervan was de jonge Koen Kreling. Op de leeftijd van 28 jaar heeft hij al een goed lopend bedrijf.
Hij houdt zich bezig met het kweken van chrysanten. Ook dit proces werd al lopend uitgelegd op een duidelijke manier. Hoe verder we de kas in liepen hoe meer kleuren we zagen, het begon van klein stekje tot bloemen die goed waren voor transport.We genoten van al het moois wat we hoorden en zagen. Na afloop werden we verwend met voor iedereen prachtige chrysanten in
2 kleuren!  Ook Koen werd bedankt en kreeg een doos merci.

Na deze ochtend reden we terug naar Bruchem waar een lopend buffet lunch op ons stond te wachten. Wim Otte ging voor in gebed met het Onze Vader.  Het was een gezellige lunch, waar heel wat af werd gepraat. We waren blij, dat we elkaar weer konden ontmoeten en met elkaar konden kletsen.

Om drie uur ging Wolter Smit voor in de kerkdienst. Hij had het thema “Aan Tafel”. 

- Handen: vurig, zegenend, aanbiddend
- Roze vlakken: geopende bijbel, tegelijk tafel
- Witte lijnen: gebroken brood
- De cirkels in de witte lijnen van het brood vormen de stigmata in de handen.
- Restvorm met paarse ovaal: de beker wijn verbindt het linker- en rechterdeel van het beeld. Verwijzing naar het bloed van Jezus wat de relatie tussen God en mens herstelde.
- Het beeld is bijna symmetrisch wat verstilling en eerbied weergeeft.

Dit is het jaarthema van de PKN, door middel van de afbeelding van de handen werd dit duidelijk uitgelegd. Dit paste goed bij het begin van het nieuwe seizoen van de kerk.
 
Aan het eind van de dienst, kreeg Cees Zaanen het woord. Wolter werd bedankt voor alles wat hij heeft gedaan in de afgelopen jaren, waarin hij  als voorganger werkzaam was.
Wolter heeft zich door de jaren steeds meer de gebarentaal eigen gemaakt. Waardoor hij altijd goed te begrijpen was. Daar hebben we diepe bewondering voor. Wolter, bedankt! Als dank ontving hij namens de ic een cadeaubon.
 
Na de dienst was er nog gelegenheid voor koffie en thee, en nog wat na praten. Hierna ruimden we op en gingen we naar huis.

Het was een mooie en goed georganiseerde dag!      

Groetjes Heleen


 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: