LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 4 augustus 2023

Jubileumuitstapje 25 juni 2023

Afgelopen november 2022 vierde onze vereniging 75-jarige jubileum. De eerste deel was op zaterdag 5 november plaatsgevonden: de officiële stuk, zoals kerkdienst, preken, Quiz, lunchen en borrelen.
Ter afsluiting van de eerste deel van het jubileum gingen de (bestuur)leden van onze vereniging en IC regio Dordrecht & Gorinchem dineren bij ’t Zusje in Zaltbommel

Op zaterdag 25 juni 2023 volgde een tweede deel van het jubileumfeest: Met de leden aan het uitstappen.

De feestcommissie (bestaand uit Jannie, Nettie, Bas en Liesbeth) had een leuk uitstapje georganiseerd en verklapte niks, want het moest verrassing blijven tot allerlaatste moment.

We moesten om kwart voor tien ochtends verzamelen bij de carpoolplaats vlakbij Esso in Zaltbommel. Daar kregen we enveloppen met papier en tekst (adres): Oude Grintweg 90,
5688 MB Oirschot.
We gingen met allen met verschillende auto’s naar dat adres. Na het arriveren op de locatie werd ons duidelijk wat de dag eruitzag. “Voor een dagje plezier komt u bij Toon Vertier!”
Toon Vertier uit Brabant (Best/Oirschot) is al bijna 30 jaar gespecialiseerd in groepsuitjes, teambuilding, familiedagen, vrijgezellenfeesten en etc.

Na koffie of thee met lekkere appeltaart gingen we in twee groepen puzzeltocht doen met behulp van trapkarren.

 

 

 

 

 

De puzzelvragen waren helaas niet makkelijk om op te lossen, want we konden elkaar niet goed waarschuwen om even te stoppen om de vragen goed kunnen te beantwoorden.
Het trappen van de karren waren wel zwaar, met name voor de voorste twee trappers van de twee groepen.
Ik (Joan) kon bijvoorbeeld vanwege de operatie van ong. twee weken eerder aan nekhernia niet meetrappen. Iedereen deed wel zijn best op zijn eigen manier.
De puzzeloplossingen van deze ronde waren bij allebei groepen niet gelukt, maar we hadden wel van genoten van samen trappen, omgeving en etc.   

 

 

 

 

 

Na de gezamenlijk Broodbuffet de Luxe gingen we met 7 Tuktukken weer puzzeltocht doen:
Elk Tuk met max. 4 personen ontving een routebeschrijving en enkele puzzelopdrachten voor onderweg. Halverwege de tocht kreeg u een consumptie aangeboden en had u tijd om met uw gezelschap even te controleren of u wel goed gereden was. Na de inwendige mens weer van wat nat te hebben voorzien begon u aan het tweede deel van deze tocht.
Wederom kwamen we tegen de knelpunten. De mensen die achter de Tuk zaten, konden de informatie niet goed doorgeven aan de dove chauffeur wat de routebeschrijving betreft. Waardoor we de juiste wegen misten en de meeste puzzelvragen konden niet beantwoorden. Omdat we dan juist net voorbij reden.
Daarnaast waren de Tuktukken helaas niet makkelijk te bedienen. Men moest heel hard knijpen om gas kunnen te geven. Bert had veel last van, want zijn handen moesten gekoeld worden met de ijsblokken.

 

 

 

 

 

We konden allen de puzzelvragen weer niet oplossen, maar we genoten wel van de route, omgeving en drank.
Slechts vier van de zeven hadden de hele route met inclusief drank onderweg. De drie hadden door o.a. verdwalen, Tuktukpech de route niet kunnen af te maken.
Jannie en Nettie hadden tijdens het wachten op de pechhulp even lekker kunnen dansen, want er kwam keiharde muziek uit het huis in directe buurt. Even vermaken mag toch! .

Toen we allen terug waren, hadden we genoten van de drank en samenzijn. Aan het eind van de hilarische middag werden wij ondanks het niet oplossen van de puzzelvragen gefeliciteerd met een fles originele Toon Vertier wijn.

 

 

 

 

 

Bij deze culinaire afsluiting (Megawok) waren we in een Bourgondische sfeer met een zeer uitgebreide keuze uit de zorgvuldig gekozen ingrediënten waaronder; shoarma, kalfsfricandeau, Thaise kipreepjes en kip gyros. Verder werd er naast vlees gezorgd voor diverse soorten groenten, diverse salades, sauzen en stokbrood met kruidenboter.

Voordat we gingen vertrekken uit Oirschot, werd een paar groepfoto’s gemaakt.

Jannie, Nettie, Liesbeth en Bas, bedankt voor jullie inzet voor het organiseren van het uitstapje! We hadden ieder geval genoten van de dag!

Joan 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: