LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 21 mei 2023

Bijeenkomst 6 mei 2023

De bijeenkomst begon met de kerkdienst, die geleid werd door Henk Kramer van NGK-Leerdam. De schriftlezing was Romeinen 7:19 tot 8:6 en de thema van de preek ging over Vrijheid?.

Er waren drie bezoekers aanwezig tijdens de bijeenkomst. Dat zijn Willy van de Akker, Karin Gombert en Jos Esser. Welkom!

Onze voorzitter Martin van Toor was niet aanwezig vandaag. Barry nam het waar van Martin.

Er was een inkomende post binnen bij secretaris: een nieuwsbrief van HLID (Holy  Land Institute for the Deaf).

Op zaterdag 3 juni a.s. gaat de bijeenkomst in onze Johanneskerk niet door, i.v.m. te veel mensen afwezig  door o.a. vakantie. Op zaterdag 24 juni komen we wel weer bij elkaar, vanwege jubileumuitstapje. De mail over verzamelpunt en auto indeling wordt de komende week naar aangemelde leden verstuurd via secretaris door feestcommissie.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 3 september a.s. Niet in onze kerk, maar De Ark in Papendrecht. Startzaterdag wordt daar door IC regio Gorkum & Dordrecht georganiseerd. De programma en info volgt nog!
Willy v.d. Akker bedankte de IC en ons voor ter bemoediging bos bloemen, want ze heeft moeilijk omtrent de gezondheid van haar zoon Piet.

Op zaterdag 6 oktober a.s. is er weer bijeenkomst in onze Johanneskerk, maar anders dan normaal. Vanwege Mini-Bondsdag.
Dat begint van ca 10 uur tot ca half 8. Info daarover volgt nog via NCBD nieuwsbrief en (digitale) magazine Ons Bondsblad.

De jaarlijkse WereldDovendag (WDD) zal op zaterdag 23 september a.s. bij de Verkadefabriek in Den Bosch plaatsvinden. Dat wordt georganiseerd door Dovenschap, Stiching Plotsdoven, Stichting Limburg Hoort Zo en Stichting Zo hoort het. Voor meer informatie kan men vinden in www.wdd2023.nl.

Na de lunch werd het spel georganiseerd door Bert en Hester van Spebipu, een speelcommissie. De thema van het spel was “Voelen”.
Mensen, die wilden meedoen werden in duo gedeeld; in totaal 5 groepen. Men moest geblinddoekt met handen (h) en/of voeten (v) voelen. Per ronde een persoon uit duo op de beurt. Wat hadden ze in handen of onder voeten? Dan moest hij raden wat het was. 
1. Duplo (h)
2. Stukje veer (h)
3. Stenen (v)
4. Schuurpapier (v)
5. Slijm (h)
6. Komkommer (h)
7. Strijkkralen (v)
8. Zand met wormen (h)

 

 

 

 

 

 

 

 


Het was soms grappig om te zien hoe men reageerde op een “voorwerp”. Zoals die laatste ronde: De geur van dat was echt stinkend. Of bij veer: eentje kon geblinddoekt geen voorwerp vinden  in de doos op de tafel, terwijl het echt erin lag.
De groepen eindigde aardig ongeveer gelijk, echter was het niet makkelijk te raden.

Wat mee telde voor het uitslag, was de snelheid van de andere soort spel. Voordat we gingen voelen, moesten we eerst per duo samen gaan werken door middel van een touw met drie metalen BBQ-spits en drie bierflessen. Elke spits moest in hun eigen fles gestopt worden. Dat snelheid werd opgeteld bij de rest van de uitslag.Liesbeth en Nettie waren erg verbaasd, toen ze hoorden dat ze hadden gewonnen. Gefeliciteerd, Nettie en Liesbeth!

Toen de meesten naar huis gingen, kwam Joan achter dat haar auto een lege accu had. Gelukkig waren er wat nog 4 mensen aanwezig. Ze hielpen haar met accu opladen, zodat ze veilig naar huis kon gaan. Bedankt, Bert, Hester, Jannie en Barry! 

Joan 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: