AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 30 mei 2022

Afdelingsnieuws Gorkum
7 mei 2022

Zaterdagmiddag om 15.00 uur is de kerkdienst, geleid door
dhr. L. Jager met tolk Anja v. Braven. Hij heeft twee bijbelgedeeltes uit Handelingen 3 vs 1-10 en Colossenzen 3 vs 12 tot hoofdstuk 4 vs 4. gelezen. Het thema ging over "Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door hem".
Voordat Barry de vergadering gaat openen, drinken we na de kerkdienst eerst de koffie. Barry neemt de taak van Martin over; hij is nl. op vakantie.
Iedereen van harte welkom geheten door haar.

Mededelingen:
- het bonnetje van consumptie/drankverkoop is veranderd, de kolommen van 50 en 10 cent zijn veranderd , 1 vakje van 50 cent wordt verwijderd en in plaats daarvan komen 5 vakjes van 10 cent staan. Drinken kost nu 60 cent ipv 50 cent.
- We hebben de nieuwsbrief via de mail ontvangen. Het is vernieuwd en iedereen is er laaiend tevreden over. Compliment voor Joan!
- Barry waarschuwt ons, dat ‘t per 1 juli a.s. verplicht is om bij elke verdieping een rookmelder te installeren; als je dat niet doet en er een brand is, dan zal de  verzekering de schade niet uitbetalen.
- Op 25 juni wordt onze seizoenafsluiting bij Barry thuis gehouden. Stel dat er overdag veel regen komt, dan gaan wij overschakelen naar huis van Peter en Liesbeth. Zo niet, dan gewoon bij Barry thuis en volgende jaar bij Peter en Liesbeth. Wie mee wilt doen met puzzeltocht; dan svp jouw eigen mobiel meenemen. Het zal in Brakel gehouden worden; georganiseerd door Barry en Bert.
- Eerste zaterdag van maand september is de startdag. Nog geen plan gemaakt, in juni horen we er meer over.
- Zaterdag 5 november bestaat onze afdeling 75 jaar. Dat gaan we natuurlijk vieren. Voorlopig hebben we, het bestuur, de tijd planning gemaakt.  De aanvang voor de leden is om ong. 09.30 uur i.v.m. groepfoto. Rond 10.00/10.30 uur voor de bezoekers, lunchen, kerkdienst en kwispel tussendoor. Rond 17.00 uur gaan we beëindigen. Voor de leden, gaan we om 17.30/18.00 uur vertrekken naar Zaltbommel, uit eten. Onze eigen bijdrage is € 15,00 per persoon, de rest wordt uit onze eigen geldpot gehaald.
- Govert Middelkoop werd in april geholpen aan zijn oog, de staar. Binnenkort zijn andere oog. Hopelijk wordt voor hem wel een verandering, beter kunnen zien. 

Na de broodmaaltijd, met de volle buik, kunt de "zenuw"spel beginnen. Georganiseerd door BasBerPet. Ja rara....wie zijn ze?
De eerste spel is 7 lange tafels naast elkaar zetten en daarop een smal lange tafelkleed, over de lange tafels heen. Eind, de 7de tafel staan 4 champagne glazen met elk glaasje 2 pingpong ballen erin, op de tafelkleed. Iedereen mag om de beurten de rol van tafelkleed, naar zich zo snel mogelijk oprollen en zorgen dat de champagne glazen overeind moeten blijven. Het gaat om individueel.  Degenen, wie de meeste 8 ballen hebben gehaald, mogen ze naar de finale,
5 personen mogen door. Uiteindelijk hebben Damir en Merel de eerste en de tweede prijs gewonnen. Ze hebben ieder een merci chocola gekregen. 

 

 

 

 


De tweede spel is moertjes opstapelen met de grote prikker. Iedereen mocht meedoen, ook individueel. Zes grote moertjes in hoge snelheid opstapelen met de hulp van de prikker. Vijf personen, die snelste gedaan hebben, mogen door naar de finale. Dan mogen ze 8 kleinere moertjes opstapelen en uiteindelijk werd Damir (ja weer!) de tweede en Jannie de eerste. Ieder kreeg ook merci chocola.Het was een zeer geslaagde en gezellige avond, ondanks we met z`n 11 waren. 

JannieDe volgende kerkdienst is op 4 juni 2022. 's Avonds IJsavond in centrum Gorinchem..


ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: