AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 2 mei 2022
Bijgewerkt 4 mei 2022

Afdelingsnieuws Gorkum
2 april 2022

Zaterdagmiddag is er weer een bijeenkomst. De kerkdienst wordt begeleid door mevr. Heidi Kramer met NGT-tolk Marit. De preek gaat over de achtervolging van het volk Egyptenaren, Exodus 14. Na de dienst drinken we koffie of thee met een stukje taart erbij. Wat een luxe!.

 

 

Vóór we gingen eten (Paasbrunch), opende Martin de vergadering en er zijn een aantal mededelingen, nl: Damir en Merel hebben onlangs een zoontje, Orvie, gekregen. Hij is geboren op 18 maart. Van harte gefeliciteerd.
Er zijn geen zieken gemeld, is een goed teken.

Twee weken geleden was er een Algemene Leden Vergadering (ALV) in Oldebroek, Nettie, Martin, Barry en Peter zijn daar geweest.
Momenteel bestaat de NCBD uit 4 afdelingen.
De voorstel van Peter: Het zou leuk zijn als Hendrik Stevens bv 1x per jaar bij ons komt preken.
Wilma, bestuurslid, en Karin, penningmeester,  zijn alle twee herkiesbaar en ze zijn herkozen. Over 2 jaar stopt Barry als voorzitter, en als er geen nieuwe opvolger is voor Barry, dan stopt het hele bestuur ook. Aub wie wil Barry opvolgen? Dus twee jaar bedenkt tijd.
Jaarverslag en financiële verslag zijn goed gekeurd. Vernieuwde Huishoudelijke Reglementen gaat met ingang van  het jaar 2023 van de kracht.
Het project van de NCBD, de Bijbelvertaling in NGT, is met half jaar verlengd, daarna wordt het misschien voor Oekraïne bestemd; eerst afwachten, zodra de oorlog voorbij is.
In mei is er een Bondsdag; het gaat gewoon door. De boottocht, moet het bestuur volgende week beslissen of het doorgaat.
De volgende ALV vergadering wordt op 11 maart 2023 in Ede gehouden. Volgend jaar oktober wordt Mini-Bondsdag gehouden in Gorinchem. De bijeenkomst in juni wordt op 4 juni ipv 11 juni. Want op 11 juni is er een Gebarenfestival in Utrecht.
Op 25 juni sluiten we onze seizoen af met puzzeltocht en BBQ bij Barry thuis.
Op 12 november 2022 is de contactdag van IDP en dit bestaat 50 jaar. De uitnodiging krijgen we nog.
Er is een plan om Bijbelweekend te organiseren in samenwerking met de IDP, maar wanneer?

Martin en Jannie zitten nu al 25 jaar in het bestuur van afdeling Gorinchem! Martin al 25 jaar als voorzitter en Jannie 14 jaar als secretaresse en daarna 11 jaar als bestuurslid. Ze krijgen ieder een plant en een kadobon.


 

 

 

 

 

 

Govert Middelkoop wordt geholpen aan zijn staar, twee keer, nl. op 5 april en 2 mei aan zijn beide ogen.

Na de vergadering gaan we de zaal in, wat ziet er heel gezellig uit. Het bestuur IC heeft de tafels mooi gedekt, gele tafellaken, een paasservet op de bordjes, verschillende soorten beleg, in het mandje liggen allerlei soorten cupjes jam, mini pakjes hagelslag, Amerikaanse filet en eierschalen, harde broodjes, crackers en ieder krijgt ook een eitje erbij.  Vooraf krijgen we eerst zelfgemaakte champignonsoep, daarna lekker broodjes eten. Het is echt gezellige paasbrunch maaltijd. Compliment voor hen.

Avonds was er een Paaskwisspel, georganiseerd door het bestuur IC. Er wordt 5 groepen gemaakt, vier personen per groep.  Er zijn totaal 30 vragen en elk vraag bestaat uit drie mogelijke antwoorden.
Tussendoor mag één persoon van elk groep naar voren komen en ze krijgt een chocolade ei en die mag voorzichtig "foliepapier uitpellen " en dan gooien naar de persoon van elke groep. Ze moeten die ei goed vangen en snel opeten; kijken wie de snelste op heeft. Eind van het spel hebben de groep 1 en 4 het zelfde punten gehaald en staan op de eerste prijs. Elly, groep 1 en Jannie, groep 4 mogen naar voren komen en we mogen raden, welke kleur chocolade ei Heleen heeft gepakt. 
De kleur is geel en Jannie heeft het goed geraden en haar groep krijgt ieder een doosje gekleurde, gekookte ei als prijs. Het is een leerzame kwispel, dat gaat allemaal over de Pasen, best wel pittig. 

Tot de volgende keer.

Jannie van DijkDe volgende kerkdienst is op 2 mei 2022. 's Avonds Spel “Zenuw”-spel, georganiseerd door BasBerPet (Rara, wie zijn ze toch?).


ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: