LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 20 maart 2023

Bijeenkomst maart 2023

Tijdens de kerkdienst waren naast de leden veel bezoekers en drie studententolken
aanwezig. Nieuwe Dove dovenpastoraat Hendrik Stevens leidde de kerkdienst in de vorm van NGT. Er werd ook uit Bijbel Exodus 15 vers 22 tot 27. De thema ging over zeuren en klagen als het moeilijk wordt.
Het was gelijk oefening voor Corrie Visser om te gaan stemtolken voor horende aanwezigheden.

Aart Groeneveld, ons oudste lid, was op 24 februari jl. op zijn 85 jarige leeftijd overleden en werd op 2 maart in Papendrecht begraven bij zijn vrouw Coba. Barry en Hester hadden de kerkdienst in Ede en begrafenis in Papendrecht namens onze vereniging en IC-regio Dordrecht & Gorkum bijgewoond.

Joan en Bert tobben nog met hun gezondheid. De onderzoeken en behandelingen lopen. Veel sterkte!

Peter gaat zo spoedig met pensioen. Eerst even genieten van snipperdagen en dan gaat hij officieel in pensioen. Zo’n 47 jaar gewerkt. Wat een presentatie!  Echter al afscheid genomen van zijn werk. Het zal wel even wennen voor hem, al die vrije tijd. Succes met vrije tijden, samen met zijn vrouw Liesbeth!

 • Op zaterdag 11 maart gaan Martin en Nettie namens het bestuur de ALV van de NCBD bijwonen.
 • 13 mei Bondsdag
 • 24 juni Uitstapje Jubileum 75. Het blijft verrassing voor ons.
  De leden krijgen de komende maand een mail van de feestcommissie over de lijst met de indeling voor de auto’s. En in mei nog een mail met adressen.
  Verder oproep van de feestcommissie voor degene die nog niet hebben betaald: svp de helft van de kosten voor de uitstapje as juni deze week nog betalen. De rest volgende maand. De feestcommissie moet ook vooruitbetalen i.v.m. verrassing.
 • Het bestuur zoekt nog naar de tweede kast met de slot. Daarnaast heeft onze huidige kast een slot gekregen om diefstal te voorkomen.
  Het is bedoeling, dat de spullen die veelvoudig gebruikt worden, worden daar opgeslagen in plaats van bij iemand z’n thuis. De spullen die bijvoorbeeld een keer per jaar worden gebruikt, blijft thuis i.v.m. ruimte van de kasten.

 • IC:
  1. De bijdrage voor de kerstviering door de IC-regio Gorkum & Dordrecht zal met 50 euro verminderd worden. Voor dominees wordt de vergoeding verhoogd.
  2. Collectie kleine geld. Andere aanpak i.v.m. gebrek aan kleine geld?
  3. Het regelen voor Startzaterdag is begonnen. Wat het wordt, is het nog verrassing.
  4. Over de kosten van de zaalverwarming en het gebruik van de zaalverwarming betreft, wordt er nog overgelegd tussen de IC en de koster.   Spebipu organiseerde “de spelavond Crea met lege wc rollen”. De leden hadden van tevoren met fanatiek lege wc-papierrollen verzameld in afgelopen maanden. Er werden in drie groepen verdeeld.

Op elke tafel lagen 100 lege wc rollen, 2 soorten tape en een knikker. De groepen moeten de wc-rollen aan elkaar vastplakken, vormgeven op de tafel die op verticaal stond en vast tappen. Het is bedoeling, dat de knikker van boven naar beneden ongeremd rolde via de vast getapte rollen. Er werd op drie punten gelet: meeste hoeveelste rollen gebruiken, schoonheid (mooi) van uiteindelijk crea en snelheid van de knikker.
De groepen 2 en 3 eindigden uiteindelijk gelijk. Hoe verder? Geen probleem. De techniek werd dan beoordeeld. De groep 3 (Jannie, Cees en Ciska) won de crea met de lege wc-papierrollen.

De winnaars krijgen een zak met drie volle wc rollen en een puzzelboekje. Een toepasselijk en leuke cadeautjes! 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: