LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 18 februari 2023

ALV en spelavond febr. 2023

Smiddags werd de kerkdienst geleid door Heidi Kramer – de Jong. Daarna gingen we gezamenlijk koffie of theedrinken.

Rond 17.00 uur opende Martin de vergadering.  Iedereen werd welkom geheten door hem.

Het bestuur had drie weken geleden bestuursvergadering en hadden de volgende punten besproken:

 • Contributie:
  We willen volgende jaar 5 euro p. persoon gaan verhogen. Ivm jaren hetzelfde bedrag en nu wordt alles duurder.
  50 jaar erelid:
  In komende jaren zijn er aantal leden 50 jaar lid van de afdeling en ze hoeven niet te betalen voor de rest van het lidmaatschap.  Dat wil het bestuur dat afschaffen, en dat uitstellen naar 60 jaar lid. Ons vereniging is ook klein geworden.
 • We hebben voortaan twee verschillende bonnen: eentje voor smiddags (het hoort bij de kerk) en voor s avonds van onze eigen vereniging. 
 • We krijgen een kast extra bij. Dat komt op het podium, achter de gordijnen te staan. Niet buiten achterom in het schuurtje. Martin zorgt voor de kast en slot.
  Iedereen, die de spullen heeft van onze afdeling, willen jullie graag een lijstje maken en inleveren bij Nettie.? Dan kunnen we kijken wat dat weg kan doen of bewaren.
 • Barry wil de stookkosten alvast vooruitbetalen aan IC. Ze berekent rond 250 euro per jaar, kan misschien wel meer. Dat moet nog met IC overhebben.
 • Over het uitstapje, niet iedereen heeft volledig betaald. Aub alvast vooruitbetalen voor 1 maart.
 • Er wordt vanavond gestemd op Joan en Jannie. Zowel secretaris als bestuurslid. Er zijn helaas geen tegenkandidaten binnengekomen.
 • Op 7 oktober a.s. wordt de mini bondsdag bij onze afdeling gehouden. De aanvang is 10 uur, kerkdienst om 11.00 uur, om 12.00 uur lunchen. We zorgen voor de soep en slaatjes. Van 14.00 - 17.00 uur het spel, georganiseerd door Spebipu.
 • Daarna eten we patat met frikadel of kroket. Dat zorgen we ervoor. Rond 19.30 is de sluiting.

Nettie zit nu al 25 jaar in het bestuur, daarom krijgt ze een plant met de inhoud in de envelop. Nettie, hartelijk gefeliciteerd!

Daarna overhandigt het bestuur van de speelcommissie Spebipu ons het cadeau. Het is nog te goed voor het 75-jarige jubileum van onze vereniging.

We hebben de frituurpan gekregen, twee aparte frituurbakken zitten erin. Wat een geweldig verrassing! Dat kunnen we elke maand gebruik van maken.

Na de broodmaaltijd opent Martin weer de vergadering. Maar dan als de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
Nelina den Hartog wordt welkom geheten als de bezoeker.

 • Het secretaris jaarverslag 2022 is goed gekeurd.
 • Het financiële verslag is na vele vragen van de leden beantwoorden door Barry goedgekeurd. Cees en Tony zijn de kaszieners en het financiële plaatje is door twee mannen goed gekeurd.

De volgende kaszieners zijn Cees en Heleen.

 • Bestuursverkiezing: stemmen op Jannie als bestuurslid en Joan als secretaris. Iedereen op één na, zijn twee dames ervoor gekozen. 
 • De website, Dennis is niet aanwezig, is nog steeds verouderd.  Hij heeft heel druk, maar het moet nog aangepast worden.
 • Spebipu heeft de jaarplanning gemaakt:
  Maart: spel met lege wc of keukenrollen (creatief)
  April: Bas organiseert spel
  Mei: Spel “Voelen”
  Juni: IJsavond
  September: Startzaterdag IC
  Oktober: Mini Bondsdag
  November: nog te plannen
  December: Het bestuur organiseert de avond.  

Het raadsel van Damir: in welke plaats van Montenegro is hij geboren? Het is Kodor. Piet van Wijk heeft goed geraden en heeft chocolabonbon gekregen.  Piet mag het volgende raadsel organiseren.

Na de pauze was er een spelavond, georganiseerd door Merel en Heleen.
Eerste spel: vlechten, kijken wie de snelste kan vlechten
Tweede spel: met machine naaien. Elke Twee mannen mogen naaien van elk groep. Kijken wie de mooiste en snelste kan naaien.Derde spel: badmintonnen
Vierde spel: snoep. Iemand met de vork in mond en marshmallows inprikken en aangeven aan de volgende persoon en die persoon dat opeten totdat het bordje leeg is en kijken wie de snelste doet.
Het laatste spel was de koninklijke quiz vragen.Uiteindelijk had de groep 2 gewonnen en ieder had een zelfgebakken koekjes van hun.

Jannie.


 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: